ازدواج‏های مصلحتی در میان حکام عرب
طبقه حاکم در کشورهاى عربى و به خصوص کشورهاى حاشیه خلیج فارس ازدواج‌های مصلحتی زیادی با یکدیگر دارند و کشور امارات بیشترین نمونه‌هاى این ازدواج‌هاى سیاسى و مصلحتى را به خود اختصاص داده است. 

به گزارش شیعه آنلاین به نقل از پرس‌.تی.‌وی، روزنامه اخبار در گزارشی نوشت: داستان ازدواج ناصر و شیخه که هر دو آنها به اسب‌سوارى علاقه‌مند هستند، یک داستان عادى است. دو جوان در جریان اسب‌سوارى با یکدیگر آشنا شده و عاشق یکدیگر مى‌شوند و بعد از مدتى هم با هم ازدواج مى‌کنند.

این داستان شاید یک داستان عادى بود که هر روزه تکرار مى‌شود، ولى وقتى بدانیم که ناصر همان شیخ ناصر بن حمد آل‌خلیفه، فرزند پادشاه بحرین است و شیخه همان شیخه بنت محمد بن راشد آل‌مکتوم حاکم دبى است، وضعیت کاملا فرق کرده و این ازدواج جزو لیست طولانى از ازدواج‌هاى مصلحتى مى‌شود که طبقه حاکم در کشورهاى عربى و به خصوص کشورهاى حاشیه خلیج فارس با یکدیگر دارند. کشور امارات بیشترین نمونه‌هاى این ازدواج‌هاى سیاسى و مصلحتى را به خود اختصاص داده است.

طبقه حاکم در امارات، ازدواج‌هایى با فرزندان طبقه حاکم در بحرین، عربستان، اردن و قطر داشته‌اند. در سال 2004 در اردن اعلام شد که شاهزاده «هیا الحسین» خواهر ناتنى ملک عبدالله با حاکم دبى و معاون رییس امارات شیخ محمد بن راشد آل‌مکتوم ازدواج کرده است و در آن موقع گفته شد که شاهزاده هیا که 25 سال کوچک‌تر از شیخ محمد بن راشد آل‌مکتوم است، در جریان اسب‌دوانى با یکدیگر آشنا شدند.

شیخ احمد بن على آل‌ثانى حاکم سابق قطر نیز با ریم دختر راشد بن سعید آل‌مکتوم که خواهر شیخ محمد بن راشد آل‌مکتوم است در همین راستا ازدواج کرد. شاهزاده عبدالعزیز بن سعود بن محمد بن‌عبد العزیز آل‌سعود که ملقب به «سامر» است با دختر رییس سابق امارات، شیخ زاید بن‌ سلطان آل‌نهیان ازدواج نمود.

این ازدواج‌هاى سیاسى و مصلحتى محدود به کشورهاى متعدد نبوده بلکه در یک خاندان حاکم نیز ممکن است براى تقویت سلطه و بهبهود روابط صورت بگیرد. به عنوان مثال شیخ منصور بن زاید آل‌نهیان معاون نخست‌وزیر امارات با دختر محمد بن راشد آل‌مکتوم ازدواج کرد و در آن زمان خیلى‌ها بر این باور بودند که این ازدواج به خاطر بهبود روابط دو خاندان بعد از مدت‌ها تیرگى روابط، بوده است.

این ازدواج‌هاى مصلحتى در ایران نیز وجود داشته و رضا شاه پادشاه سابق ایران، فوزیه دختر پادشاه مصر ملک فاروق را به عقد فرزندش محمدرضا پهلوى ولى‌عهد وقت ایران در آورد. این ازدواج بدون شک یکى از ازدواج‌هاى مصلحتى بود؛ زیرا رضا شاه به دنبال بهبود روابط خود با کشورهاى عربى از جمله مصر بود.