رسم‌الخط قرآنی عثمان طه 6 ایراد دارد

یکی از مراجع عظام تقلید تصریح کرد: رسم‌الخط قرآنی عثمان طه‌ دارای شش ایراد است که سبب می‌شود کلمات قرآن به اشتباه قرائت شود.‌ 


به گزارش شیعه آنلاین به نقل از فارس، آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی ظهر امروز در جمع نمازگزاران حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به سئوال مطرح شده مبنی بر اینکه رسم‌الخط قرآن عثمان طه آیا دارای ایرادات بوده و آیا این مسئله در روزه اشکال ایجاد می‌کند، گفت: قرآن یک رقم بیشتر نیست و هیچگونه تحریف و تغییری در قرآن از زمان پیامبر حاصل نشده است، ولی طرز نوشتن در برخی از قرآن‌ها به گونه‌ای است که مردم اشتباه می‌خوانند.


وی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده در رسم الخط عثمان طه شش اشتباه پیدا کرده‌ایم که این اشتباهات باید رفع شود.


این مرجع تقلید اظهار داشت: اگر کسی از روی قرآن عثمان طه بخواند، دروغ بر خدا نبسته بلکه برخی از کلمات را اشتباه می‌خواند.


وی اضافه کرد: کسانی که به این رسم‌الخط آشنا هستند، آن را درست می‌خوانند ولی کسانی که با این رسم‌الخط آشنا نیستند و حتی عرب‌ها آن را اشتباه می‌خوانند.


آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی ادامه داد: در ایران قرآن‌هایی نوشته‌اند که این اشتباهات در آنها وجود ندارد و می‌توان از این قرآن‌ها استفاده کرد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت استفاده از کلمه انشاالله در انجام کارها خاطرنشان کرد: تا مشیت الهی نباشد هیچ‌ کاری سامان نمی‌یابد و به کار بردن کلمه «انشالله» استمداد از لطف خدا است و باید در همه کارها انشاالله گفته شود.


استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح مسئله ترک اولی گفت: ترک اولی به معنای گناه و مکروه نیست، به طور مثال شما در یک نقطه از قم یا هر شهی زندگی می‌کنید و دو مسجد در اطراف شما وجود دارد. مسجد نزدیک با جمعیت کمتر نمازگزار و مسجد دوم در فاصله دورتر با جمعیت نمازگزار بیشتر و اولویت این است که در مسجدی که نمازگزار بیشتری دارد حضور یافته و نماز را به جماعت اقامه کنید، حال اگر نماز در مسجد نزدیک قرائت شود، ترک اولی شده است.